Vraag en antwoord

Wat is het doel van onze Zon?

Een bijzondere vraag. Ik denk dat iedereen gelijk een antwoord heeft. Zo niet dan kan je dat vast overal vinden en er zelf ideeën en ervaringen bij hebben. Maar in het kader van mijn lessen geef ik het antwoord dat past bij het Watermantijdperk. Met andere woorden het antwoord wat nu van toepassing is voor de mens en de mensheid.

Dit impliceert al meteen dat de Zon niet vast zit aan één doel maar een constante beweging is van zijn bestemming als Zon. Stel je eens voor dat de Zon er is voor onze aarde en voor onze mensheid, speciaal voor ons. Zou je je daar een voorstelling van kunnen maken? Is best moeilijk. Want wat betekent dat voor jou als mens? Ik zal proberen het wat dichterbij te brengen. In de lessen relateer ik de Zon aan de brenger van Richting, ik zie hem ook voornamelijk als mannelijk en de man. Ik vergelijk hem graag als de essentie van Man Zijn. In de richting van de Zon is ook altijd een bestemming. Weer terug naar de Man, als je naar de fysieke bouw van de man kijkt en ziet/ervaart hoe hij zijn zaad sturing geeft, zou je je weer kunnen voorstellen dat daar een bestemming in zit. In hoeverre een man zich daarvan bewust is, is volgens mij nog niet echt ontdekt IN de man zelf.

Als je wereldwijd kijkt naar de sturing die de man geeft en gegeven heeft, is dat over het algemeen chaotisch vol met macht, geweld en onderdrukking. Of hij het nu wil weten of niet, hier zit de richting IN die hij vanuit zijn Man-zijn te geven heeft. Nu geven natuurlijk niet alle mannen die richting, maar het gaat mij om de potentie van de man duidelijk te maken. De ervaring die hij op dieper niveau kan hebben als het gaat om richting en bestemming. Wil je jouw richting duidelijk krijgen en leren hoe je richting geeft aan een bewuste geordende bestemming heb je inzicht en les nodig. En hier begint dan ook de samenwerking en het Samen Leven met Vrouw/materie/aarde.

Wat heeft dit te maken met het doel van onze Zon? Alles. De Zon geeft met haar licht een richting aan de mens, een richting met een bestemming die gerelateerd is aan de stand van de Zodiac cirkel. De hele draaiing van ons universum (Wat is leren?) geeft iedere keer verschillende impulsen aan onze Zon (en verder). IN deze tijd is het de beurt van het Sterrenbeeld Waterman. Lang geleden was het heel normaal om te leren aan de hand van de sterren. Tegenwoordig zijn we dat kwijt geraakt en maken we het zelfs vaak belachelijk. Neemt niet weg dat de Zon nog steeds geeft van zijn licht met richting en een bestemming. Hoe kunnen wij dit gaan verstaan en ervaren? Wij als mensen? De Aarde beseft het namelijk wel, zij draait altijd naar de Zon om haar voeding te ontvangen. Zij weet dus dat ze die richting en bestemming wil. Het zou fijn zijn als dat in samenwerking/Samen Leven met de Mensheid zou kunnen.

Dat is ons verlangen. Ons is in dit geval de vrouw. Ik merk dat de vrouwen altijd ergens een diep verlangen hebben naar de Man waar ik nu van zeg: “Ze hebben een diep verlangen naar de richting van de man.” Waarom? Om dat daar de bestemming in zit van het EEN en HEEL zijn van de Mens. Wanneer wij als vrouwen meer en meer bewust zijn van, en wakker zijn in ons ware potentieel als Vrouw, ervaar je steeds meer dit diepe verlangen. Dit durven of willen wij niet meer te voelen door al onze teleurstellingen, pijn enz. En toch heb je een aangeboren verlangen om Mens te zijn, om EEN te zijn en om Heel te zijn. Wanneer dit verlangen vrij komt, ervaar je dat dit de richting is die je ontvangt van de Zon. Ons bewustzijn zoekt de richting aan de buitenkant van ‘de Man’. Terwijl het de hele tijd diep in ons verborgen zit. Dit zouden we heel graag samen met Man en Vrouw willen Leven. Zodat we beantwoorden aan ons Vrouw of Man zijn. Zo kunnen we samen creëren en doen we dat in het besef van het hele Universum als onze oorsprong.

Wanneer we het bovengenoemde beginnen te beseffen als een doorgaande beweging van het Universum wat zich ook in de mens bevindt, zijn we in staat om als een geheel onze bestemming als Zon, Maan, Aarde en Mens te vervullen. Wanneer één van deze ingrediënten ontbreekt in ons bewustzijn, zijn we niet in staat om een schepping te creëren die vervullend is. Zonder de kennis en ervaring van de Orde van de Kosmos (in ons geval de Zon, Maan, Aarde en de Mens) is het moeilijk om je echt veilig te weten en de zin van leven tot op je botten te ontdekken en te ervaren.

Het Doel van onze Zon is dan ook: Zijn Licht geven in de samenwerking van het geheel, zodat wij als mensheid ons doel mogen verwezenlijken. Als dat eeuwig leven is dan kunnen wij dat leren. Wat een Geschenk!

Reageer op "Wat is het doel van onze Zon?". Of stel een nieuwe vraag.

Plaats een reactie

Stel je vraag

Mijn vraag gaat over;