Vraag en antwoord

Wat is leren?

Het hele korte antwoord: Leren is Jouw wil gelijk maken aan de Wil van ‘GOD’. Als ik hem meer naar deze tijd zou brengen is het: Jouw wens gelijk maken aan het geheel van Leven. Beide hebben als doel een toekomst te creëren, een doorgaande beweging van leven waardoor het leven zich kan uitbreiden als geheel. Inclusief het Universum.

Universum zegt al dat er Uni-versity is als geheel. De naam ‘Universiteiten’ komt daar ook vandaan. Een duidelijk verhaal dat het hele Universum een verhaal is van leren. We mogen gaan begrijpen dat wanneer we gaan leren over de diepere zin van ons bestaan dat we mee gaan resoneren met het Universum. En je zou denken wie wil dat nu niet? De ruimte, de vrijheid het gevoel van zweven in een onmetelijke ruimte, een ervaring waar je de Liefde als een gemeengoed ervaart en creëert. Maar helaas hebben de meeste mensen er geen bewustzijn over dat ze zelf aan het creëren zijn. En dit is de reden waarom we lessen nodig hebben die er voor zorgen dat we leren bewust te creëren. Dat we deel zijn van de schepping of we nu willen of niet. Op mentaal gebied weten we nu wel dat we creëren. Echter, dit is maar een aspect van de hele creatie en juist met name het mentale kan enorm zorgen voor ongelijkheid in ons als mensen en in de natuur.

Mentaal zijn we ook het makkelijkst in staat om te willen leren, hier wordt over het algemeen naar gevraagd. Het sociale aspect van leren is ook wel iets wat mensen wel willen leren en ook doen met elkaar, maar dan nog is dat vaak op mentaal gebied. Komt steeds meer de vraag wat is inderdaad leren en waarom zou je dat willen? Het fysieke aspect van leren is ook iets waar veel vraag naar is, maar dan gaat het met name over je gezondheid. Over hoe je die kan verbeteren en wat gezond is voor jou om het ‘beter’ te doen in je leven en om ‘beter’ te zijn. Met name ongelijkheid is veel terug te zien in hoe het moet en hoort te zijn met je fysieke toestand. Hier heb je aansluitend het emotionele aspect in ons leven zoals: schuldgevoelens, fout gevoelens, superioriteit, moedeloze en hopeloze gevoelens enz. Dan heb je nog het, spirituele aspect annex Identiteit aspect. Waar kom ik vandaan, wie ben ik en waarom ben ik hier? Vier aspecten die met elkaar je leeromgeving voorbereid hebben. Aspecten die nodig zijn om kennis en ervaring op te doen wat betreft jouw leven, andermans leven, geschiedenis en toekomst.

Deze vier aspecten zien we ook terug in de seizoenen, de elementen, de vier richtingen en niet te vergeten ons hart. Allemaal hele wezenlijke ervaringen die heel dichtbij ons leven en onze ervaringen bepalen wat Leven is. De vier aspecten Mentaal/Sociaal, Spiritualiteit/Identiteit, Emotioneel en Fysiek vormen met elkaar de aspecten om het geheel van Leven te ontdekken en te ervaren. Ze mogen alle vier aandacht krijgen om in harmonie en in balans te zijn. Dit kan iedereen leren, simpelweg omdat het gaat over jou, jouw Lichaam, Gedachten en Emoties. Vanuit de harmonie van de vier aspecten ontstaat de werking van jouw verlangen om hier op aarde in en aan het geheel je wens te geven en te creëren. Ons basis geschenk om te leven is onze creativiteit, wat inhoud dat we zelf creëren. Zoals je wel begrijpt is hierover nog weinig bekend in ons dagelijkse leven. Overal zouden deze aspecten geleerd mogen worden als één geheel. Hoe breng je deze aspecten samen? Hier heb je lessen voor nodig, lessen die je helpen het geheel te gaan ervaren van Jou, de Schepping en het Universum. Dan leer je wie je bent, waarom je hier bent, hoe je toekomst creëert, hoe je hier kunt leven en hoe je je creatieve vaardigheden kunt benutten om het leven te creëren wat jij Wil en wat de Wil van het leven als geheel is. Er is nog zoveel over te vertellen en te leren, maar voor nu lijkt mij dit genoeg om te integreren. De vier aspecten leg ik graag in een andere vraag verder uit.

Om dit verhaal af te sluiten: LEVEN is Leren en LEREN is Leven.

LEER of je Leven er vanaf hangt, want niks is minder waar.

Reageer op "Wat is leren?". Of stel een nieuwe vraag.

Plaats een reactie

Stel je vraag

Mijn vraag gaat over;