Vraag en antwoord

Het thema van het Eurovisie Songfestival is ‘OpenUp’. Maar hoe doe je dat?

Goede vraag, wat wordt er bedoeld met Open Up?

De betekenis van de slogan ‘Open Up’ die de mensen bedacht hebben, is het je openen voor andere ideeën, andere mensen. Je openstellen voor andere gedachten, andere zienswijzen, andere culturen enz. enz. En met ‘Open Up’ lijken ze te bedoelen dat je daar meer van wordt. Vandaar ‘Up’ denk ik.

Jij hebt ook een idee over Open Up daarom vraag je je af hoe je dat moet doen. Het impliceert dat jij ook iets denkt bij ik moet mij openen en Up? Je hebt er in ieder geval al een voorstelling bij. Afhankelijk van jouw voorstelling van ‘Open Up’ hoor je het antwoord. Ik ga er maar vanuit dat jij ook denkt dat je je moet openen om meer te worden van jezelf. Dat lijkt het meest logisch.

Hoe open je je op een zo’n manier dat je er meer van wordt. Dat je meer van jezelf leert kennen en geven aan de wereld en de mensen om je heen.

In eerste instantie is het: vragen stellen, je altijd blijven afvragen waarom, wat doet het met mij, wie ben ik, wat is de zin van leven? En nu dus deze vraag. Alleen al door de vraag te stellen open je iets in jezelf. Dat iets in jezelf is het verlangen naar antwoorden op jouw vragen en antwoorden op het verlangen in jou. Het verlangen in jou is vaak niet helder, maar juist met vragen blijven stellen en innerlijk te luisteren wat er dan met je gebeurt, open je in jezelf het diepere verlangen waar je kennis mee wilt maken. Hoe verder je daar IN gaat, hoe meer je de verbanden van jouw leven en het Leven om je heen leert kennen. Zo leer je van jezelf over jezelf. Je opent jezelf door kennis te krijgen van wat er binnen in jou als verlangen gekend kan en mag worden. En doordat je je opent voor wat zich van binnen in jou afspeelt, open je je ook voor wat zich afspeelt buiten je.

Openen op zichzelf doe je door in beweging te blijven, je Wil in te zetten en inderdaad vragen te blijven stellen van binnen. De vraag komt van binnen dus daar zit ook het antwoord. Openen voor jouw innerlijke verlangen is openen van de bron van Leven. Jezelf leren kennen en de bron van leven leren kennen gaat gelijk op. En zo wordt jouw vraag méér in jou en in het geheel van Leven. Daarmee Open je Up.

Alleen van buitenaf proberen andere denkwijzen en gewoontes te accepteren is naar mijn mening een begin, maar niet voldoende om er zelf en de ander Méér van te laten worden. Omdat er dan over het algemeen nog geen begrip en kennis is over je eigen innerlijke verlangen. Om zelf te groeien heb je inzicht nodig. Met het innerlijk groeien van jezelf groeit het geheel van Leven met je mee. Jij neemt de regie en de verantwoording voor het Leven wat zich IN jou afspeelt, van daaruit blijf je het geheel van Leven eren. En dat heeft weer tot gevolg dat je orde in je Leven als het Leven creëert.

Reageer op "Het thema van het Eurovisie Songfestival is ‘OpenUp’. Maar hoe doe je dat?". Of stel een nieuwe vraag.

1 gedachte over “Het thema van het Eurovisie Songfestival is ‘OpenUp’. Maar hoe doe je dat?”

  1. Dank voor je mooie antwoord. Dat ik denk meer te worden van het mezelf openen, was ik me niet bewust. Maar het klopt.
    Het idee is inderdaad het openen naar de buitenwereld. Maar juist door wat in mij leeft te leren kennen, open ik mezelf. Mooi🙏🏼

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Stel je vraag

Mijn vraag gaat over;