Vraag en antwoord

Wat is de bestemming van dopen?

Tjonge, hartstikke goede vraag. Ik zal er zelf aan toevoegen: Wat is de bestemming van dopen….. in het Watermantijdperk?

Ik had zelf op volwassen leeftijd het verlangen gekregen om gedoopt te worden, wat ook mijn persoonlijke voorkeur is. Ik heb nu 17 jaar geleden aan Anselm Grün gevraagd of hij mij wilde dopen. Ik was op dat moment met zijn boeken in aanraking gekomen en was ingeloot om een cursus bij hem te mogen volgen. Hij zei niet meteen ja maar hij vond dat ik daarvóór een traject moest afleggen samen met hem. Dat vond ik natuurlijk alleen maar fantastisch om mij zo van binnen en buiten (via de boeken van Anselm) te verdiepen. Hiervoor heb ik nog vaker deelgenomen aan de retraites die hij gaf in Munsterschwarzach. Uiteindelijk was het voor Kerst 2003 zover en werd ik in het bijzijn van mijn medecursisten, mijn vrienden en familie gedoopt. Zij waren allemaal naar Munsterschwarzach gekomen, zoooooo liefdevol en dankbaar.

De dag ervoor was ik zo vreselijk nerveus, ik had afschuwelijk pijn in mijn hoofd en kiezen. Ik maakte me enorm druk en ik voelde me ongelooflijk bang. Alleen maar om gedoopt te willen worden.
Op mijn doopkaartje/uitnodiging staat een zin van Jesaja 43:19 die nog steeds IN mijn leven en Lichaam gegrift staat. Zie ik ga iets nieuws beginnen, Kijk ik ben er al mee begonnen, Zie je het niet? Een vraag een verlangen naar iets nieuws en dan beseffend dat ik al begonnen ben? Ik wilde volledig voelen wat dopen betekent, niet alleen woorden, maar zelf echt ervaren wat dopen met mij doet. Ondertussen weet ik ook dat dopen een voortgaande beweging is van het verlangen IN mij. Een verlangen IN mij om gekend te zijn om mij veilig te weten, om Liefde te ervaren en van Mijzelf te Geven en te Delen (vermenigvuldigen).

Het dopen heeft een enorme impact gehad op mijn Leven, maar niet op de manier die je zou verwachten. Door trouw te blijven aan de voortgaande beweging ben ik juist weer gestopt met het zoeken naar waarheid binnen het instituut kerk. Ik voelde juist door de impact van de Doop dat het niet ging om de kerk buiten mij maar de religie IN mij. Ik ben nog steeds diep van binnen overtuigd van de goddelijke orde die ik en wij als mensen mogen Leven. We moeten daar wel zelf voor kiezen. Het dopen zoals dat in de kerk is uitgevoerd in het Vissentijdperk is naar mijn menig en ervaring nu verouderd. Het is veelal gebaseerd op angst voor een straffende God en niet op het ervaren van de eenheid van Leven. Het dopen heeft gediend als bescherming, zodat je een kon blijven met God. Daar hoefde je in zekere zin niets voor te doen, zeker niet als baby zijnde die door het dopen een zekere status gegeven werd die hem/haar naar de hemel zou voeren op het moment van overlijden. Ik geloof dat het dopen de functie heeft in de eenheid met je schepper (God) te blijven en daarmee ook IK en de Vader zijn EEN, te ervaren. Helaas zie ik die ervaring meestal niet terug bij de mensen die gedoopt zijn. Wat ik praktisch gezien begrijp, omdat je in het uiterlijk weer niet EEN met de Vader mag zijn, dat lijkt voor de kerk alleen aan Jezus voorbehouden te zijn. Voor mij is niets minder waar. Ik ben EEN met de Vader net als ieder ander. Op het moment dat je dit weet en gaat Leven is het Dopen een Levend gevende ervaring met een bestemming. Een bestemming die bezegeld en beschermd wordt. In de bestemming EEN zijn met de Vader wordt jouw wens/verlangen om uit-drukking te geven van je detail in en als het geheel zichtbaar. Zichtbaar in en als de Hele schepping. Zo wordt en IS schepper en schepping EEN.

Dopen in het Watermantijdperk

Het mag duidelijk zijn dat ik een diepe liefde heb om mijn Leven te verenigen met de Bron van alle Leven en dat ik een intens verlangen heb om hier vorm aan te geven. Blijvend bewegend in de innerlijke lagen van mijn bestaan is dopen de ervaring geworden van een niet aflatende bescherming van de verzegeling van Leven. Mijn visie voor het dopen in Waterman is als volgt: Door het meer bewust worden van de Man als MAN en het meer wakker worden van Vrouw als VROUW in de waarheid van hun wezen en de erkenning van het doel Man of Vrouw te zijn, is de Doop de bescherming die via de Man de conceptie omhult. Zo blijft de ontvangenis van de Vrouw veilig in de Bescherming (sealing) van de Man en kan de baby HEEL groeien en aanwezig blijven in het geheel van Leven = DOPEN.

Reageer op "Wat is de bestemming van dopen?". Of stel een nieuwe vraag.

1 gedachte over “Wat is de bestemming van dopen?”

  1. Het raakt me diep wat je schrijft, ik ben als kind gedoopt en heb daarna niet gevoeld of begrepen waar dopen voor was en inhield.. door wat je schrijft voel ik enorm de geruststelling en herken ik een gevoel en verlangen wat ik zelf niet had verwoord als gedoopt willen worden in Waterman. Maar wat het wel helemaal is! Ik zal het nog vaak overlezen.
    Dankjewel.

    Ik lees nog even verder op deze mooie sprekende website

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Stel je vraag

Mijn vraag gaat over;