Vraag en antwoord

Moederdag 2023: Het vormend beginsel

Vanochtend kwamen we bij elkaar met alleen vrouwen om te praten en te ervaren wat Moederdag nu precies inhoudt. Je ziet al aan de titel waar we meer zicht op kregen. Het viel mij op hoe makkelijk het is om met een groep vrouwen naar een ervaring van Moeder te gaan in ons diepste wezen. Daar konden we ook de antwoorden vinden. De meditatie ging een beetje als volgt: We gingen ontspannen in een kring zitten. Het was vroeg in de ochtend, zodat iedereen thuis kon ontbijten of stil staan met kinderen en/of ouders bij Moederdag. Door de ochtend was alles nog stil, meer stilte van binnen, maar ook buiten was het nog de stilte van een Zondag. Een lekker en verfrissend begin van deze mooie dag. Hierdoor konden we al snel rustig ontspannen, de woorden volgen die ik sprak. Op zachte, begeleidende toon gingen we naar onze ervaring dat we allemaal uit een moeder geboren zijn. Een moeder die vormt, die het verlangen heeft om te vormen en in dit geval kinderen te vormen en te voeden. We stelden ons voor, dat als je op dit moment nu wel of niet moeder bent in de praktische zin van het woord, je toch de ervaring van vormen en voeden kon ervaren.

In de ervaring van de beweging en vorming waarin jij bent gevormd, verbonden we ons met de beweging en de vorming van onze planeet, onze Aarde. Onze Aarde heeft een naam, wij noemen haar Terra. In die vereniging konden we met elkaar zwevend door de ruimte onze positie innemen ten opzicht van onze Zon. Heel natuurlijk voelde het om dit als een geheel te doen en het licht en voeding van de Zon in ons op te nemen. In die beweging werd duidelijk waargenomen wat vrouw-zijn betekent. Als vrouw hebben we de eigenschappen om te vormen en het licht van de Zon via ons vrouw-zijn te reflecteren. Zo wordt het licht van de Zon zichtbaar. De vorm van de vrouw wordt letterlijk lichter, transparanter. De ervaring van vrouw-zijn wordt vele malen intenser, zachter en liefdevoller. Dit komt omdat het licht wat zij verlangend is te ontvangen ook gedeeld wordt met het geheel van het vrouw-zijn. Zo ontstaat de Moeder. De moeder vermenigvuldigt het licht door lief te hebben en te voeden. Zo vormt zij Leven. Binnen het moederschap zijn ontelbare mogelijkheden om wensen uit te drukken, om wensen te vormen. Hoe meer we dit doen vanuit het ware besef wat vrouw-zijn inhoudt, hoe meer we als moeder de waarheid van een detail/wens kunnen vormen. Anders gezegd is steeds weer de essentie: van binnen uit het Licht laten groeien en met je bewustzijn en je verlangen er de vorm aan geven die je verlangt. Hiervoor heb je een duidelijk besef nodig dat je EEN bent met het geheel van Leven en dat het Leven als geheel EEN is met jou. Dit is als je samen bent met vrouwen die bereid zijn naar hun diepste wezen te gaan, heel voelbaar en logisch dat alles EEN IS. Met daar IN de mogelijkheid om jouw wens deel van het geheel te laten zijn. Het is een heel persoonlijke ervaring die in het geheel gedeeld wordt en ervaren.

Deze meditatie gaf ons een diep inzicht in ons vrouw-zijn en in ons Moederschap. Een heel erg fijn begin van deze dag. Ik hoop met mijn vrouwen-, moeder- en oma- hart dat vrouwen zich(zelf) kunnen vinden in deze ervaring.

We zijn zoveel meeeeer dan de betekenis van Moeder zoals we dat nu kennen.

Reageer op "Moederdag 2023: Het vormend beginsel". Of stel een nieuwe vraag.

Plaats een reactie

Stel je vraag

Mijn vraag gaat over;