Vraag en antwoord

Waarom een speciaal Winterprogramma?

Het korte antwoord is dat we het hele jaar rond in beweging zijn en in beweging willen blijven. Na alle verbouwingen en opzetten van het Domein, na zeven jaar, zijn we er nu klaar voor om ons meer bezig te houden met de inhoudelijke invulling en vervulling van ons Domein.

En nu het langere antwoord: We hebben prachtige huisjes met adembenemende zonsopkomsten en zonsondergangen. Toen we begonnen met het Domein vorm te geven was de visie een plek waar mensen samen kunnen komen voor bezinning, verdieping en lessen over het Watermantijdperk. Aan de plek ligt het niet, die voldoet helemaal aan de eisen van de moderne kampeerder en rustzoeker. Die zijn er dan ook de afgelopen 7 jaar veelvuldig geweest en hebben ons prachtige Domein ontdekt. De met architectuur opgebouwde blauwdruk van het Domein spreekt veel mensen tot de verbeelding en alleen al daardoor komen ze tot rust. Wat helaas aan de aandacht onttrokken werd, was dat ons Domein veel meer te bieden heeft dan een mooie Camping te zijn. Vandaar dat ik liever de term Domein gebruik. Wat wij extra te bieden hebben is de verdieping en lessen. Je kunt hier komen om te leren over jezelf, over het Leven en over hoe we met elkaar een toekomst kunnen creëren, waarin het geheel van Leven wordt geactiveerd en verzorgt.

Door de massa mensen die komen voor onze mooie camping, werd onze visie ondergesneeuwd en kregen we het niet meer voor elkaar om mensen te vinden en aan te trekken die komen voor de INHOUD van ons Domein. Aangezien we ook veel kosten hebben, hebben we er voor gekozen dit te laten gebeuren en dan maar een beetje af te wachten. Alleen zijn we nu ook gegroeid de laatste jaren en vinden we dat onze INHOUD ook meer naar buiten mag en zelfs moet komen. We staan meer voor wat we ECHT te geven hebben. Om daar een begin mee te maken dachten wij aan de winter. De winter is juist bij uitstek een periode waarin het fijn is om er even tussenuit te gaan en te bezinnen. Dat je dan nog mee kunt bewegen in de activiteiten van ons Domein is een verademing.

In de huisjes zelf kom je tot rust. De omgeving in de Achterhoek is met zijn coulisselandschap, het mooiste wandel- en fietsgebied van Nederland.

De meditaties, wandelingen en gesprekken geven je Leven ineens letterlijk MEER waarde. Wat wij doen is allerhande zaken bespreken die je in het dagelijkse leven tegen komt en in de wereld als geheel. Deze verbanden leggen we bloot, ze helpen ons om verder te kunnen vanuit een nieuw perspectief. Ik persoonlijk worstel met veel lessen die gegeven zijn en gegeven worden, waardoor mensen niet echt verder kunnen, waaronder wijzelf. Zie hier: over leren . Ik wil hier graag meer duidelijkheid in geven aan mensen die verlangend zijn, maar genoeg hebben van alle spirituele/christelijke lessen of ideeën. Dit is vanuit mijn oprechte hart de reden dat we de winter benutten om jullie de mogelijkheid te geven van een intens levens vernieuwend Verblijf.

DE WINTER: Naar binnen gaan, verstillen en klaar maken voor nieuwe ont-wikkeling.

Reageer op "Waarom een speciaal Winterprogramma?". Of stel een nieuwe vraag.

Plaats een reactie

Stel je vraag

Mijn vraag gaat over;