Vraag en antwoord

“Inzicht en ‘Gelijke’ Waarde in Jezelf en de Wereld” schrijf je. Wat bedoel je met gelijke waarde?

Gelijke waarde wat bedoel ik daarmee?

Het is in ieder geval niet dat iedereen evenveel euro’s heeft of iedereen een ijsje. Dat geeft de mens geen echte waarde. Waarde is gerelateerd aan dat wat jij te geven hebt in en aan de wereld als creatief mens. Als iedereen, ieder detail die mogelijkheid heeft, dus dat voor iedereen de omstandigheden zo gevormd zijn dat het mogelijk is zijn/haar detail in de wereld te geven is er gelijke waarde.

We komen hier op aarde om Recht te doen aan ons detail. Zoals je nu om je heen ziet zijn er enorm veel mensen die die mogelijkheid niet hebben of niet weten dat ze iets hebben wat Recht doet aan je mens zijn. Ergens voelen mensen dit wel en wordt er om gevochten wie de meeste rechten heeft. Dit is dan de manier of meer het bewustzijn van de collectieve mens die er voor zorgt dat er om gevochten moet worden. Hierin is ongelijke waarde al aanwezig. Er is op dit moment ook heel veel ongelijke waarde, zowel in mensen als in de natuur wereldwijd. De natuur is een afspiegeling van hoe de mens zich gedraagt. Als wij gaan beseffen dat ieder van gelijke waarde is, werkt dat ook meteen door naar de natuur. Het inzicht van de mens is hierin van wereldbelang.

Het vechten van de mens naar een gelijkwaardig of menswaardig bestaan is een teken dat er iets leeft in mensen waarvan ze beseffen dat er iets niet klopt. Wat niet klopt is dat ze hun waarde niet kunnen uitdragen. Het probleem komt door de manier waarop we nu gelijke waarde willen bevechten. Dat maakt ons per definitie al weer ongelijkwaardig. Maar hoe dan?

Bewust worden is een erg belangrijke stap, een stap en een stap en een stap van levensbelang om de gelijke waarde van een ieder te herkennen en er zorg voor te dragen. Dit gaat niet alleen met je hoofd, je mentale denken of je emotionele activiteiten. Je hele lichaam moet toewerken naar een lichaam van gelijke waarde. Binnen en buiten je. Alles wat je geleerd hebt of denkt te weten heeft niet zoveel effect als het niet IN je lichaam als Wetenschap opgenomen wordt en uitgedrukt kan worden. Gelijke waarde begint in je eigen lichaam, je eigen massa, materie. In je lichaam kan je al meteen de oordelen naar jezelf om je oren horen denderen. Het is heel dichtbij! We leren als mens gelijk-(w)aardig te zijn in de beweging met en als het Geheel.

Reageer op "“Inzicht en ‘Gelijke’ Waarde in Jezelf en de Wereld” schrijf je. Wat bedoel je met gelijke waarde?". Of stel een nieuwe vraag.

Plaats een reactie

Stel je vraag

Mijn vraag gaat over;