Vraag en antwoord

Kun je iets vertellen over Goddelijke wetten? Wat zijn Goddelijke wetten en hoe ontstaan ze?

Interessant, hoe kom je erop? Dat je zo’n vraag kan vragen, zegt al veel over jou. En het feit dat ik antwoord durf te geven, zegt iets over mij. Laat dit nu al een Wet zijn. Je hebt als mens het geschenk van Creativiteit ontvangen, wat ook al een wet is. Wat jij daarmee doet, is ook weer een wet namelijk die van onze ‘vrije’ wil. Jij mag je wil gebruiken om je creativiteit tot uitdrukking of vorm te brengen. We zijn zelfs rechtmatig degene die Creëren. Doordat we dat recht (wat een wet is) hebben, kun je zien wat je creëert. Dit klinkt waarschijnlijk best simpel. Toch realiseren de meeste mensen niet dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor wat er gecreëerd wordt. Als we chaos zien, betekent dat dat we zelf IN chaos leven. Ik vermoed dat iedereen de chaos kan zien die er op dit moment in de wereld IS. Dat wil zeggen dat wij met zijn allen IN chaos leven. Dat (chaos) ervaren wij als leven zonder dit te durven of kunnen zien, het is te gewoon geworden. Wat heeft dit te maken met de Goddelijke wetten? Waarom noem je het Goddelijke wetten überhaupt, simpelweg omdat het niet de wetten zijn die de mensen maken op grond van hun bewustzijn, cultuur enz. Het is een ervaring waarin je het Leven zelf als een Geschenk ervaart en daarin de wens om jezelf in uit te drukken. Dit kan je ervaren als Goddelijk. In deze zin is Goddelijk de ervaring waarin je wakker bent om het Geheel te dienen. Wanneer je de ervaring hebt van het dienen van het geheel ben je één met de Orde van de Kosmos en zal dat wat je uitdrukt, ook IN Orde zijn. Zo creëer je een geordende schepping.

Hoe ontstaan de Goddelijke wetten? In basis zijn ze aanwezig vanuit de wens van de schepper (GOD) om de mens de kans te geven als GOD te zijn. Daarvoor zijn er als het ware ‘spelregels’ neergelegd zodat we dat (God zijn) kunnen en mogen leren. De basisregels zijn onze ‘vrije’ wil, creativiteit en onze oorspronkelijk wens die we allemaal hebben. Dat is ons RECHT om mens te zijn in het geheel en als geheel. Vanuit die basisregels (wetten) ontstaan er nieuwe. Deze ontstaan vanuit de beweging van de kosmos, het Watermantijdperk op dit moment en de ‘vrije’ wil en wens van de mens. Het gaat dan om de oorspronkelijke wens, dat waarom jij mens bent en waarom jij hier bent en wie jij bent. Ook weer de basisvragen die ieder mens zich zou moeten afvragen en daar ook de mogelijkheid voor zou moeten hebben. In de praktijk is dit ‘nog’ niet zo, helaas. Vragen stellen leert je naar binnen te gaan en antwoorden te vinden. Die vragen stoppen nooit. Als ze ‘stiekem’ wel zijn gestopt, dan klopt er iets niet. Dan heb je iets vast gezet waardoor je je scheppingskracht ondermijnt. Jezelf feitelijk laat leiden door je aangeleerde of aangenomen ideeën over jezelf.

Wanneer je leert mee te bewegen met je oorspronkelijke wens, ben je in staat om een wet te verlangen en uit te dragen die voor het geheel van waarde is en zijn waarde tot uitdrukking brengt in het Leven. Ik ben mij meer bewust van mijn verlangen om les te geven. Daarvoor heb ik mensen nodig die lessen willen leren. Ik kan niet zonder mensen wanneer mijn verlangen helderder wordt. Door mijn oprechte verlangen ‘kunnen’ en komen er mensen naar mij toe die specifiek van mij willen leren. Dit is een wet die voortkomt uit een wens IN mij. Dit zie je ook terug bij heel veel therapieën op mentaal gebied en het werk van The Secret. Maar wat is hier Goddelijk aan? Het feit dat het werkt, zegt iets over de basiswetten van Leven, maar dat wil nog niet zeggen dat we het geheel van leven meenemen in deze vormgeving. Dat gaat een stap voorbij aan mentale vermogens. We zijn nu als geheel bezig om ook onze andere vermogens als mens aan te spreken. Ook die vermogens willen vormgegeven worden en ook daarvoor hebben we wetten nodig. Alleen moeten we daar wel om vragen, dat is waar wij recht op hebben. Alleen zal zo’n vraag voort moeten komen uit je oorsprong van Leven en je wens als Mens. Begin je het samenspel te verstaan en voelen van mens en het geheel van Leven? Wat wij God noemen?

Kortom Goddelijke wetten komen voort uit jouw oorspronkelijke wens. Hoe dichter jij bij je oorspronkelijke wens bent (naar binnen dus), hoe meer je zelf in staat bent wetten te verlangen die jouw wens helpen tot uitdrukking te brengen. Daarmee ben je in staat het Geheel van Leven te dienen en Dienstbaar te zijn tot in alle cellen van het Leven zelf en het Leven van de Aarde. Wanneer Orde de uitdrukking wordt, geeft het Leven je Letterlijk de vervulling.

Reageer op "Kun je iets vertellen over Goddelijke wetten? Wat zijn Goddelijke wetten en hoe ontstaan ze?". Of stel een nieuwe vraag.

Plaats een reactie

Stel je vraag

Mijn vraag gaat over;