Vraag en antwoord

Wat is geloven in Waarheid

Mensen willen graag geloven. Wat is geloven in waarheid? 

Wat is waarheid? Is al een enorm iets om antwoord op te geven. In die zin is geloven in waarheid wat makkelijker, omdat dat al snel linkt aan een gevoel of een verlangen naar een leven vol liefde. Maar leven in liefde is ook waarheid en waar baseer je dat op als je geen liefdevol leven ervaart in de dagelijkse praktijk. Het is voor mij ook makkelijker te vertellen wat geen waarheid is. In ieder geval is waarheid niet iets dat vast staat waar geen beweging in zit.
Zoals iedereen wel weet is een waarheid -ook al is het onderzocht door de wetenschap- geen vaststaand iets. De volgende wetenschap kan de waarheid weer onder uit halen. Alles valt en staat ook met het bewustzijn van de mens, de wetenschapper, de gelovige en het collectieve bewustzijn.
Doordat je de vraag stelt wat geloven in waarheid is, denk ik dat jij een gevoel hebt van wat waarheid is, maar niet weet of je daarin moet of kan geloven. Uit ervaring kan ik zeggen dat wat ik 20 jaar geleden als waarheid zag en ervaarde nu niet meer in de buurt komt van waarheid. Als ik nu terug kijk was dat, wat ik wilde geloven. Ik wilde dat geloven om met name het idee te hebben dat ik wist hoe ik moest leven of mij zelf staande moest houden in mijn omgeving en in de wereld.

Door  mijn niet aflatende zoektocht naar waarheid IN mij en IN de wereld is Waarheid iets geworden wat mij doet geloven. In die zin is het andersom, ik zou nu zeggen dat waarheid gelooft in mij en daarmee is waarheid een uitdrukking van de wetten van het Leven waaraan ik gehoor geef, vorm geef. De wetten van het leven zijn bijvoorbeeld de zon die ons licht geeft, de maan die ons beweging geeft, het water waarmee we EEN zijn, de lucht waardoor we ademen.

Die wetten van Leven die jouw het Leven geven is een hele praktische, hele dichtbije ervaring van waarheid. Daarin geloven is niet zo moeilijk, en toch kunnen veel mensen dit niet ervaren als waarheid. Daarmee wordt er ook geen recht gedaan aan Waarheid wat je terug ziet in de mens. Waarheid geeft letterlijk waarde aan je mens zijn, dit ervaren de meeste mensen niet op een vanzelfsprekende/natuurlijke manier waarmee je Recht doet aan je Mens zijn. Waarde kennen is waarheid kennen (de wetten van Leven), waarheid kennen is WAARDE Leven. Maar bovenal het blijven ontwikkelen van mijn bewustzijn en gewaarzijn is de sleutel tot het Leven van Waarheid, als maar groeiend altijd in beweging net zoals het leven zelf.

Reageer op "Wat is geloven in Waarheid". Of stel een nieuwe vraag.

Plaats een reactie

Stel je vraag

Mijn vraag gaat over;