Vraag en antwoord

Hoe bewust zijn wij nou eigenlijk ECHT?

Verbazing over het wijzen naar elkaar 

Ik zit met verbazing allerlei meningen, ideeën, afwijzingen, vooruitzichten, oordelen, theorieën enz. enz. te lezen, kijken of horen. Mensen met hele belangrijke kennis of ervaringen, mensen met de beste bedoelingen, met al hun Liefde voor het welzijn van de gehele mens en mensheid verliezen zich in het beschuldigen van een ander, een systeem of wat dan ook. Het lijkt erop dat er geen bewustzijn is over je eigen oordelen, je eigen belang in je aanval naar een ander enz. Het gaat allemaal om wie heeft er gelijk en wie heeft het mis, wie doet het beter en wie doet het niet goed. En ga zo maar door. Zo gaat het nu al bijna twee Jaar. Het lijkt ook niet te stoppen, het wordt alleen maar erger. En het is ook overal ter wereld hetzelfde verhaal. In die zin zijn we fantastisch éénsgezind. We doen simpel weg allemaal hetzelfde.  

Collectief 

Ik zou zeggen dat we als collectieve mensheid met elkaar bezig zijn het belang van Leven te leren kennen. We zoeken naar de zin van je eigen Leven en het Leven als geheel. Stop met naar elkaar kijken en te wijzen, in de zin dat de ander het niet goed doet. Laten we kijken naar wat we kunnen leren om elkaar te ondersteunen met ieders kennis en ervaring. 

Ik wil via een paar voorbeelden proberen duidelijk te maken wat ik bedoel. Uitleg geven over de tegenstrijdigheden in iemands verhaal. Ik denk wel dat je door allerlei aannames IN jezelf heen moet willen en kunnen kijken.  

Voorbeeld: gezondheid 

Ik lees al een paar jaar met veel liefde een nieuwsbrief over hoe we gezond kunnen leven met alles wat daarbij hoort. Ik vind de schrijver ervan een enorm kundig en inspirerend persoon en zou hem het liefst naast Rutte en de Jonge zien staan als aanvulling en ter preventie op een natuurlijke manier. Helaas is hij steeds meer gaan denken en voelen dat hij de wijsheid in pacht heeft op een ongelijkwaardige manier ten opzichte van onze bewindslieden. Hij is feitelijk alleen nog maar bezig om te vertellen wat zij allemaal niet goed doen en hij denkt daarbij ons als simpele zielen die ‘dom’ weg hun ‘bevelen’ op volgen wakker te moeten maken. Daarbij is hij totaal uit het oog verloren dat hij nu precies hetzelfde doet als waar hij hen van beschuldigd. Namelijk een ander jouw kennis en kunde opleggen. Dit is wel iets wat nu overal zichtbaar wordt.  

Waarom doen we dit? Speciaal in deze tijd? 

We kunnen alleen nog maar ten opzichte van de ander onszelf ‘GOED’ praten of meer nog, onszelf als GOED ervaren. Betekent alleen maar dat we ons bestaansrecht als GOED niet meer kennen of ervaren, want waarom zou je anders moeite moeten doen naar anderen om te laten zien of horen dat je GOED bent? 

Voorbeeld: Astrologie 

Ook hier krijg ik al jaren een fantastische nieuwsbrief over de betekenis van de maan, de zon en de sterren en hun invloed op ons als mensheid en waar we heen ‘kunnen’ gaan. Ook hier komt de frustratie naar buiten die gelinkt wordt aan de planeten, over het wakker worden van de mens. Dat betekent hier dat we wakker worden in het gaan zien van het machtsvertoon van de regering en de elite die de macht willen hebben over de mensheid. Het is allemaal invulling van onze eigen pijnen, onze eigen onvervuldheden die we denken op te lossen door anderen daar de schuld van te geven.  

Kan het anders? 

Ben ik nou gek of impliceert dit nu weer dat we als mensen zo dom zijn dat we niet door hebben dat anderen over ons willen beslissen? Maakt niet uit wie? Jij dus ook. Hoe liefdeloos is dit? Wil dit gewoon niet zeggen dat we mogen leren hoe we vrijkomen van al deze projecties? Is dit niet de uitgelezen tijd om onze hand in eigen boezem te steken? Letterlijk onze eigen Liefdevolle beweging te voelen, het kloppen van je hart. 

Voorbeeld: discussies 

Overal hoor je discussies en waar gaat het over? Gaat het over hoe samen te werken? Over het algemeen gaat het over wie gelijk heeft. Wie het slachtoffer is, wie eraan verdienen, wie de meeste macht heeft en wie heeft de beste complottheorie. Met andere woorden: wie heeft de waarheid in pacht? Wat is WIJSHEID? Waar word je gelukkiger van, waarheid of wijsheid? 

Bewustzijn 

Allemaal vragen waarmee ik een beroep doe op ons bewustzijn. Ik vind ons inderdaad vrij dom als mensheid, hoe wij hier als geheel mee omgaan. Ons collectieve bewustzijn is vrij simpel. Als je kijkt naar hoe de hele wereld in de ban is van een ongebalanceerd virus of moet ik zeggen van een ongebalanceerd MENS? Waar is die mens die niet hoeft te wijzen om zijn eigen wijsheid te vormen? 

Genezing 

Onze genezing zal snel voltooid zijn wanneer je wijsheid vooropstelt in je onderzoek naar jezelf als liefdevol mens die IN orde is met zichzelf en de Wereld om zich heen. 

Reageer op "Hoe bewust zijn wij nou eigenlijk ECHT?". Of stel een nieuwe vraag.

Plaats een reactie

Stel je vraag

Mijn vraag gaat over;