Over MuRa

Hier volgt een korte samenvatting van mijn verleden, heden en toekomst.

Ik ben geboren (1963) als Monique de Hoog in Rotterdam in een ondernemersgezin. Door het werk van mijn vader zijn we regelmatig verhuisd binnen Nederland en naar Duitsland en Spanje. Deze turbulente tijd en de manier waarop ons gezin met de veranderingen omging heeft zijn indrukken achtergelaten. Door deze indrukken ben ik tot op de dag van vandaag bezig met hoe we het leven anders kunnen vorm geven.  

Ik ben al vroeg gaan zoeken naar de zin van mijn leven en al snel werd dat de zin van het leven voor iedereen. Ik begreep dat het leven als een geheel functioneert waardoor mijn waarde van essentieel belang is, maar dat dat niet zonder de waarde van ieder ander betekenis kan hebben. Daardoor ben ik langzaam maar zeker een levensweg gaan creëren met de mensen om mij heen. Die weg zou ik nu noemen het leven in deze tijd, het leven met Waterman impulsen die we nu en de komende 2000 jaar vorm mogen geven. Ik ben onophoudelijk bezig met het lesgeven over hoe we in deze tijd kunnen en mogen leven. En het belangrijkste hoe we het Watermantijdperk moeten vorm geven. Hoe we van IK naar WIJ gaan als een geordend geheel. Doordat hier nog weinig kennis over is, voelt het leven erg chaotisch en dat creëert meer slachtoffers dan nodig.

Vanuit mijn opvoeding heb ik opleidingen gedaan om hetzelfde te kunnen als mijn vader, maar toen ik op mijn 19de het huis uit ging ben ik mij gaan her (in) richten. Ik ging op mijn 22ste weer naar school om de sociale dienstverlening in te gaan. Na het behalen van dat diploma ben ik allerlei spirituele opleidingen gaan volgen, waaronder spirituele geneeskunde, massage-vormen, natuurkundige therapie, stervensbegeleiding en rouwverwerking en nog meer. Het komt erop neer dat ik bleef zoeken naar mijn specifieke geschenk aan de wereld wat we nu detail noemen. Ik heb dat gevonden en deel dat ondertussen 25 jaar met groepen mensen. Het is nu uitgegroeid tot een Domein waar je kunt overnachten en tegelijkertijd op een heel eigen wijze mee kunt doen aan de lessen en activiteiten.

Ik ben getrouwd met Henny, hij draagt met name zorg voor het Domein. Ik heb 3 kinderen en 3 kleinkinderen. Joshua woont nog thuis en zorgt grotendeels voor het gras. Esther (leerling van de Waterman lessen) woont bij ons in huis. Zij is de gastvrouw voor de camping en draagt zorg voor het Terras.

Dit was een korte samenvatting van wat je hier kan en mag verwachten. Het komt er op neer dat het zin aan je leven geeft op meerdere manieren. Voor jezelf, maar ook zeker voor het geheel van leven.

Wij hopen je inzicht te kunnen geven in je leven en het leven als geheel of dat nu alleen via de website, een verblijf of de lessen is. Het is van belang jezelf als belang-rijk te ervaren.

Mijn Naam heb ik een aantal jaren geleden veranderd. De letters betekenen Mother United in Radiant Aqua. Het is een uitdrukking van mijzelf die ik verlangend ben in de wereld te brengen.

Liefs MuRa